TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Termékajánló
Termék részletek


Project Easy UV 18W

Project Easy UV 18W
 • Project Easy UV 18W
 • Project Easy UV 18W
29 900 Ft
18 W-os UV-C lámpa
 • Az UV lámpa megakadályozza a lebegő zöld algák szaporodását.

  A megfelelő méretű UV-C lámpa használatával elérhető, hogy a kerti tó vize átláthatóvá váljon. A tó vizét egy megfelelő méretű szivattyú, és csövek segítségével kell az UV készüléken átvezetni.

  Fontos a megfelelő méretű UV lámpát választani, a megfelelő eredmény elérése érdekében. Ezenkívül lényeges az UV egységet tápláló szivattyú teljesítménye is.


  UVC-lámpa adatai 
  UVC készülék18 Watt
  Ballaszt230 V ~ 50 Hz
  Elektromos kábel5 m
  Bemeneti csatlakozás Ø 25 mm
 • Gyártó
  Project Pumps
  Termék kód
  216110
 • Használati utasítás

  Mielőtt üzembe helyezi a készüléket, kérem, figyelmesen olvassa el az alábbi utasításokat.

  Vigyázat: ez a termék üveget tartalmaz, óvatosan kezelje!

  Karbantartás előtt mindig húzza ki az elektromos csatlakozót a hálózatból!

  A megfelelően megválasztott UV-C lámpa tisztán tartja a kerti tavat, és egészséges közeget teremt a halaknak. Egy pumpa segítségével vezesse át a tó vizét az UV-C eszközön, azáltal a víz ki lesz téve az UV-C sugárzásnak. Ezt a sugárzást egy speciális lámpa hozza létre, mely megakadályozza a baktériumok és kórokozók fejlődését. A sugárzás hatására a szabadon úszó algák elpusztulnak, garantáltan tiszta tóvizet eredményezve. Az optimális eredmény elérése érdekében a téli időszak kivételével a készüléket folyamatosan működtesse.

   

  Biztonság

  • Ez a termék káros sugárzást állít elő. Közvetlen érintkezés károsíthatja a szemet és a bőrt, ezért az UV-C lámpa működését kizárólag az átlátszó tömlő csatlakozón keresztül ellenőrizzük.
  • Ne használja az eszközt, annak bármilyen alkatrésze meghibásodása esetén!
  • Kapcsolja ki a készüléket, ha víz nem áramlik át rajta.
  • A téli hónapokban, amikor a rendszer használaton kívül van, a készüléket fagymentes helyen tárolja.
  • Ügyeljen arra, hogy a tápegységet csak olyan hálózathoz csatlakoztassa, amely teljes mértékben megfelel az állami villamosenergia hatóság szabályainak. Kétség esetén forduljon szakképzett szerelőhöz, vagy a villamos energia szolgáltatóhoz.
  • Soha ne merítse víz alá a készüléket!
  • A készülék elektromos kábele nem cserélhető. Az elektromos kábel sérülése esetén az egész készüléket meg kell semmisíteni.

  Telepítés

  • Csatlakoztasson tömlőket, tömlőbilincseket használva, és kapcsolja be a szivattyút. Mindig ellenőrizze a szabad vízáramlást, és az esetleges szivárgást.
  • Győződjön meg róla, hogy a lámpa világít. Ezt az átlátszó csatlakozón keresztül nézheti meg, mely ellenáll az UV-C fénynek.
  • A készülék kikapcsolásához húzza ki az elektromos csatlakozót a hálózatból.

   

  A készülék összeszerelése/szétszerelése/karbantartása

   

  A készülék karbantartása vagy szétszerelése előtt mindig húzzuk ki az elektromos csatlakozót a hálózatból! A készüléket évente legalább kétszer ki kell tisztítani. Amikor az algamennyiség emelkedik, vagy a kálciumlerakódás növekszik a kvarcüvegcsövön, amiben az izzó van, a készüléket tisztitani érdemes. Az UV-C izzót 5000 üzemóra után cserélni kell.

  1. Csatolja le a tömlőket, és hagyja, hogy a víz kiáramoljon a készülékből.
  2. Csavarja le az izzót tartó burkolatot (3) (gyújtóegység), és cserélje ki az izzót (5), amennyiben szükséges.
  3. Óvatosan húzza ki a kvarcüveget (2) a műanyag tartónál fogva. Tegyen egy érmét (csavarhúzót), vagy ahhoz hasonló tárgyat a burkolatmenet végén lévő egyik résbe, és óvatosan emelje ki.
  4. Vízzel és egy puha ronggyal óvatosan tisztítsa meg az burkolat házat (1) és a kvarcüveg betétet (2).
  5. Ellenőrizze, nem sérült-e az üvegcső vagy a tömítőgyűrű (1a; 2a), valamint hogy a tömítőgyűrű megfelelően illeszkedik-e, majd az összeszerelést fordított sorrendben végezze el. Ha szükséges a tömítőgyűrűt egy kis vazelinnel kenje be.

  Mivel a burkolat ki van téve az ultraibolya sugárzásnak és a víznyomásnak, ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizze annak épségét. Sérülés esetén a ház cseréje szükséges.

 • Garancia

  A készülék garanciája a vásárlástól számított 24 hónapra, az anyag- és gyártási hibákra terjed ki. Törésre nincs garancia! A garancia nem fedezi az elhasználódó és rendszeres cserét igénylő részeket, mint amilyen a tömítőgyűrű, UV-izzó. A garancialevelet a kereskedőnek kell kitölteni, és a készülékkel valamint a vásárlást igazoló dokumentummal együtt kell beküldeni. A garancia csak a megfelelően kitöltött garancialap tulajdonában a hozzá csatolt blokkal érvényesíthető! A garancia a hibás alkatrészek cseréjére terjed ki. A garancia érvényét veszti, ha a készüléket nem megfelelően használták, elhanyagolták, nem tartották karban (pl. nem megfelelő üzemeltetés, törés, fagyhatás, vízkövesedés, javítási kísérletek), vagy az elektromos készülék csatlakozóját eltávolították, vagy az elektromos vezetéket átvágták. A garancia nem vonatkozik a nem megfelelő üzembe helyezésből, használatból eredő, a nem megfelelő javítási kísérletek által okozott, ill. a készülék használatából eredő közvetlen és közvetett károkra. A készülék postázási költségei a vásárlót terhelik. A garancialapon kitöltendők: a kereskedő pecsétje és aláírása, a vásárlás dátuma.

Webáruház készítés