TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Termékajánló
Termék részletek


Project Leo Pond Air Pump

Project Leo Pond Air Pump
 • Project Leo Pond Air Pump
15 900 Ft
Tavi levegőpumpa, mely szárazon és vízben egyaránt használható.
 • A Project Leo Pond levegőpumpa előnye, hogy víz alá merítve is használható.  

  Maximális teljesítménye 300 L/h. 

  A készlet tartalma: Levegőpumpa, 10 méter levegőcső, adapter

 • Gyártó
  Project Pumps
 • Figyelmeztetés – A sérülések elkerülése érdekében, az alapvető biztonsági óvintézkedéseket be kell tartani, figyelembe véve a következőket:

  Olvassa el és kövesse az összes biztonsági utasítást!

  Veszély – Az esetleges áramütés elkerülése érdekében különös gonddal kell eljárni a készülék használata során. Az alább felsorolt esetekben, ne kísérelje meg megjavítani a készüléket, hanem forduljon szakszervízhez, vagy semmisítse meg a készüléket.

  1-

  • Ha a készüléken bármilyen rendellenes jellegű szivárgás jelentkezik, azonnal húzza ki az elektromos csatlakozót.
  • Gondosan vizsgálja a készüléket üzembe helyezés után. Ne legyen csatlakoztatva, ha víz van azon részein, melyek nem lehetnek nedvesek.
  • Ne működtesse a készüléket, ha a kábel vagy a csatlakozó sérült, üzemzavar esetén, ha leesett vagy bármilyen módon megsérült. Ellenőrizze a hálózati tápkábel szigetelésének sértetlenségét. Ha a készülék, vagy a kábel sérült, semmisítse meg, és üzemeljen be új készüléket.
  • A készülék csatlakozója, vagy az aljzat vizesedésének elkerülése érdekében helyezze úgy az akvárium állványt és a tartály, hogy megelőzze a víz lecsepegését a csatlakozóra vagy a fali aljzatba. A képen látható „csepp hurok” módszert használja minden egyes készüléknél a tartályban. A „csepp hurok” az a része a kábelnek, amely a tartály és a konnektor szintje alatt „U” alakban helyezkedik el, megelőzve, hogy a tartályból a víz a kábel mentén eljuthasson a fali aljzatba. Ha a konnektor vagy a dugó nedvessé válik, NE húzza ki a kábelt. Kapcsolja le a biztosítékot vagy megszakítót, ami árammal látja el a készüléket. Majd húzza ki a csatlakozót és vizsgálja meg.

  2- Szoros felügyelet szükséges a készülékek használata esetén gyermekek közelében.

  3- Mindig húzza ki a készüléket a konnektorból, amikor nem használja, alkatrészek cseréjekor, vagy tisztítás előtt. Soha ne a kábelnél fogva húzza ki a dugót a konnektorból. A dugót fogva húzza ki a kábelt az elektromos aljzatból.

  4- Ne használja a készüléket a rendeltetésétől eltérő módon. A nem javasolt vagy nem a készülék gyártója által eladott tartozékok használata veszélyesforrás lehet.

  5- Ne telepítse, és ne tárolja a készüléket olyan helyen, ahol ki van téve az időjárásnak vagy fagyveszélynek.

  6- Győződjön meg arról, hogy a tartályra felszerelt készülék biztonságosan lett telepítve, mielőtt működtetné.

  7- Olvassa el és tartsa be az összes fontos figyelmeztetést a készülékkel kapcsolatban.

  8- Ha hosszabbító kábel szükséges egy megfelelő minősítésű kábelt kell használni. Ha a kábel kevesebb amper vagy watt teljesítménnyel bír, mint a készülék minősítése, túlmelegedhet. Gondoskodni kell a megfelelő óvintézkedésről, hogy a kábelben ne lehessen megbotlani, vagy fennakadni.

   

  TARTSA MEG EZEKET AZ UTASÍTÁSOK

  Telepítés

  Mielőtt bármilyen karbantartási vagy egyéb műveletet végez az akváriumban, vagy a kerti tóban minden elektromos berendezést áramtalanítson! Ellenőrizze, hogy a készüléken feltüntetett feszültség megegyezik a hálózati feszültséggel. Győződjön meg a termék sértetlenségéről, mielőtt üzembe helyezi a levegőztetőt. Kövesse az alábbi utasításokat!

  Belső használatra

  • A levegőztetőhöz mellékelt F jelű védő kupakot vegye le a levegőbemeneti csatlakozóról (1-es ábra), mielőtt csatlakoztatná hozzá a levegőcsövet (2-es ábra), így kerülve el a víz beáramlását.
  • Távolítsa el az F jelű védőkupakot és csatlakoztassa a G jelű levegőcsövet a levegőztetőhöz (1-es ábra). Győződjön meg róla, hogy a cső megfelelően illeszkedik mielőtt vízbe merítené, elkerülve annak leválását, ami a termék károsodásához vezethetne.
  • Helyezze el a levegőztetőt az akváriumba / tóba. A megfelelő stabilitás érdekében töltse fel mindkét oldalon kaviccsal, kővel, vagy apró kavicsokkal. (3-as ábra Internal use)
  • Tanácsos a levegőztetőt nem közvetlenül az akvárium üvegfalára helyezni, elkerülhető ezáltal a vibráció és a zaj.
  • Vágja le a levegő szívócsövet az akvárium felső kerete fölött úgy, hogy a vízszint fölött legalább 10 cm legyen. (3-as ábra)
  • A levegőbuborékok mérete és mennyisége a D jelű áramlásszabályzó segítségével állítható. (6-os ábra) A Leo most már készen áll a használatra, egyszerűen dugja be a hálózati csatlakozót. Várjon 5 percet, amíg a levegőbuborékok rendeződnek.

   

  Külső használatra

  • Távolítsa el az F jelű védőkupakot. A külső használathoz a B jelű külső adaptert használja.
  • Csatlakoztassa a külső használathoz való B jelű adaptert, csatlakoztassa a G jelű levegőcsőhöz, majd azt egy porlasztókőhöz (nem tartozéka a készletnek)
  • Helyezze el a Leo Oxi-t a víz szintje fölé, vagy a levegőcsövet emelje ki legalább 10 cm-re a tartály vízszintjéhez képest. (3-as ábra External use) Ily módon a víz nem folyhat vissza a készülékbe, ha az ki van kapcsolva, vagy áramszünet esetén. Vagy egy visszacsapó szelepet kell beiktatni a G jelű levegőcsőben.
  • Merítse a porlasztókövet tetszőleges helyzetbe, majd dugja be az elektromos csatlakozót a konnektorba.
  • Ha a levegőnyomás túl sok a tartály méretéhez képest, egy levegőszabályzócsapot (mely nem része a készletnek) illesszen a levegőcsőre. Ez a művelet nem veszélyezteti a készülék megfelelő működését.

  Megjegyzés: idővel a porlasztókő eltömődik, ezért mikor a levegőnyomás nem megfelelő mértékű, a porlasztókövet cserélni kell.

  Karbantartás

  Időszakonként karbantartás javasolt, hogy a termék élettartama és megfelelő működése biztosítva legyen. Húzza ki a levegőztetőt és az összes víz alá merített készüléket az elektromos hálózatból, mielőtt bármilyen műveletet végez a terméken.

  • Távolítsa el a D jelű áramlásszabályzót és folyóvíz alatt jól öblítse el. Használjon egy kefét az esetleges vízkőlerakódások eltávolításához.
  • Szereljen mindent fordított sorrendben, meggyőződve róla, hogy az alkatrészek a megfelelő helyre és helyzetbe kerüljenek vissza.
  • Ne használjon oldószereket, mosószereket, vagy bármilyen más tisztítószert a termék tisztításához.
  • Eredeti tartalék alkatrészek használata ajánlott.

   

  Biztonsági előírások

  1. Győződjön meg arról, hogy a terméken feltüntetett feszültség és a hálózati feszültség megegyezik. A készüléket biztonságosan, csak a megfelelő telepítés után lehet bekapcsolni.
  2. Győződjön meg a kábelek sértetlenségéről, mielőtt a terméket az elektromos hálózathoz csatlakoztatná.
  3. A tápkábel nem cserélhető, és nem javítható! Ha megsérült, a teljes egységet cserélni kell!
  4. FIGYELEM: Győződjön meg arról, hogy az összes víz alá merített berendezés áramtalanítva legyen, mielőtt bármilyen műveletet végez a vízben! Ha az elektromos csatlakozó, vagy az elektromos aljzat nedves, áramtalanítsa a főkapcsolót, mielőtt kihúzza a tápkábelt.
  5. Létfontosságú, hogy a terméket 30 mA-nél kisebb védett, biztonsági megszakítóval (biztosítékkal) ellátott áramkörön használjuk!
  6. Ne használja a terméket a rendeltetésétől eltérő módon.
  7. Lehetőség szerint ne használjon hosszabbítót. Ha mégis szükséges, egyet használjon, melynek csatlakozása teljesen zárt, a kábel alkalmas legyen külső használatra, és azonos legyen a készülékével. (szigetelés és rész tekintve)
  8. A dugaszoló aljzat nedvesedésének elkerülése érdekében mindig alakítsunk ki a kábelből egy túlfolyó hurkot az aljzat szintje alatt (Lásd a fenti ábra).
  9. Ne emelje a készüléket a tápkábelnél, vagy a levegőcsőnél fogva az üzembehelyezési és karbantartási munkálatok során.
  10. A termék nem használható 35 Celsius foknál melegebb folyadékban.
  11. Őrizze meg ezt az utasítást, a későbbiekben is szükség lehet rá.
  12. Tartsa úgy, hogy gyermekek ne férhessenek hozzá!

   

 • GARANCIA
  A készülék garanciája a vásárlástól számított 24 hónapra, a gyártási és anyaghibákra terjed ki. Törésre nincs garancia. A garancia nem fedezi az elhasználódó és rendszeres cserét igénylő részeket (pl: levegőcső, levegőszűrő szivacs). A garancialevelet a kereskedőnek kell kitölteni, és a készülékkel valamint a vásárlást igazoló dokumentummal együtt kell beküldeni. A garancia csak a megfelelően kitöltött garancialap tulajdonában a hozzá csatolt blokkal érvényesíthető! A garancia a hibás alkatrészek cseréjére terjed ki. A garancia érvényét veszti, ha a készüléket a vásárló, a készülék használója vagy eladója nem megfelelően használta, elhanyagolta, nem tartotta karban (pl. nem megfelelő üzemeltetés, törés, fagyhatás, vízkövesedés, javítási kísérletek), vagy az elektromos készülékek csatlakozóját eltávolította, vagy az elektromos vezetéket átvágta. A garancia nem vonatkozik a nem megfelelő üzembe helyezésből, használatból eredő, a nem megfelelő javítási kísérletek által okozott, ill. a készülék használatából eredő közvetlen és közvetett károkra.  A garancia a vásárlást igazoló blokk vagy hasonló dokumentum hiányában is megszűnik. A garancialapon kitöltendők: a kereskedő pecsétje és aláírása, a vásárlás dátuma.

Webáruház készítés